Taj Mahal

Nu har det gått några dagar sen vi landade på Arlanda flygplats, helt slut efter en ca 25 timmar lång resa. Vi har börjat smälta förra veckan och vad vi fick se och göra. Vi har fortfarande inte berättat om sista dagen i Agra och tänkte göra det nu.
Vi gick upp tidigt på morgonen och åkte till Taj Mahal. Jag, Suzanna, började gråta än en gång:) Det var vackrare än vad vi hade kunnat föreställa oss. Taj Mahal är alltså ett minnesmonument och en grav som en mogulhärskare lät uppföra till minne av sin älskade fru, Mumtaz Mahal. Det sista han sa innan hon dog var att världen aldrig skulle glömma hennes namn. Han lyckades rätt bra. Både mogulhärskaren och hans fru är begravda här.

Bilderna är tagna med en timmes mellanrum:)

Efter Taj Mahal började jag nästan gråta av hunger, så vi åt lunch:)
Sen åkte vi till "Mini Taj Mahal" som vi glömt det riktiga namnet på. Det var något äldre än det riktiga och det var fler gravar där. Det var en annan moguls fru som lät uppföra detta monument till minne av sina föräldrar.


Efter det åkte vi vidare till Agra Fort. Vi tyckte att det var finare än Red Fort.

Här bodde konkubinerna.
Sen åkte vi till olika affärer och shoppade lite innan vi åkte tillbaka till hotellet för att där njuta av en halvtimmes sol. Vi fikade lite i trädgården innan vi packade ihop och började en lång resa mot Sverige.

/Suzanna & Sofia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0