Visum

Idag har vi tagit bilder till våra visum. Vi är på väg!

Close-up :D
/Sofia


all of us

Nu har jag fått hem mitt hjältearmband! Deär så söta så:)
Finns att köpa på Rädda Barnens hemsida, klicka här.

/Suzanna

Vaccination

Idag mötte jag upp Sofia vid 11-tiden och tillsammans begav vi oss mot CityVaccin vid Hötorget. Så nu är vi, i stort sett, färdigvaccinerade. Jag har bara en spruta vkar som ska tas om 4 veckor;)

Sofia tog:
Polio-spruta
Dukoral

Biverkningar: Grovt illamående.

Jag (Suzanna) tog:
Polio-pruta
Twinrix-spruta
Dukoral (fick jag med hem^^)
Biverkningar: Aj.


Sofia läser på om Twinrix.

Dit ska vi!

Usch.

/Suzanna

Lite om Livets Lotteri

Tänkte berätta lite kort om hur det går till på Livets Lotteri- hemsidan.
När man har klickat sig in på hemsidan får man en kort introduktion som ger en lite information och föraningar vad hemsidan kommer att handla om.

Varje dag kommer 360 000 barn till världen.
Färre än 300 föds i Sverige.
Chansen att börja ditt liv här är bara 0.08%
Var skulle du hamna om du föddes på nytt?
Hur skulle ditt liv se ut?


När man sen kommit in på hemsidan ser det ut såhär:

Då skriver man in sitt namn och får snurra på hjulet.

Då föds du på nytt i ett annat land. Störst chans är det att hamna i Indien och Kina.
Här är Sofia:

På den här sidan samlar man stödklick och kan dessutom läsa sig in mer på problemen i sitt nya hemland.

Man kan dessutom kolla var andra har hamnat. Jag hamnade i Thailand som ni ser:)

Sen kan man dra en ny lott om man känner för det. Lite spännande är det:)

/Suzanna


all of us

Nu har jag äntligen beställt hem det andra hjältearmbandet från Rädda Barnens hemsida. Jag och Sofia fick varsitt rött armband under vårt första möte med Pernilla men jag har hela tiden velat ha båda.

--->Klicka här om du vill köpa ett armband<---
Varje armband kostar 100 kr och då går 53 kr till Rädda Barnens arbete.

/Suzanna

New Delhi

Idag efter skolan åkte jag och Sofia till Café Blåbär där vi mötte upp Pernilla. Vi pratade lite om om den kommande resan och inget är bestämt än men det lutar mot att vi ska åka till New Delhi. Spännande! Vi diskuterade datum och vaccinationer. Vi får veta mer nästa vecka;)
Om det blir New Delhi gör vi eventuellt en dagstripp till Taj Mahal! Ett av mina drömresemål!

/Suzanna

Sofia i "Barn"

För ett litet tag sedan blev Sofia intervjuad av Rädda Barnens egna tidning "Barn" eftersom hon vunnit tävlingen på livets lotteri. Såhär såg det ut:

/Suzanna

Såhär ligger det till

Den här bloggen kommer att fungera som ett hjälpmedel för mitt (Suzannas) och Sofias projektarbete. Efter bara en vecka i skolan så har vi kommit ganska långt med planeringen även om vi inte riktigt har all information om hur vårt projekt kommer att se ut. Jag ska försöka berätta vad det är vi vet.

I våras var både jag och Sofia med i en tävling på Rädda Barnens hemsida, mer känd som Livets Lotteri. Tävlingen gick ut på att man skulle gå in på hemsidan, snurra ett hjul och se vart i världen man skulle kunnat födas om man inte hade fötts i Sverige. Om man vann skulle man få åka till landet man "fötts i" i ca en vecka, se hur Rädda Barnen jobbar i det området och få ta med en vän. Jag hamnade i Thailand, Sofia i Indien. Kul grej tänkte vi och började fantisera om att vi skulle vinna och att vi då skulle kunna använda det till vårt projektarbete sista året på gymnasiet. Plan B var att söka stipendier och åka till Thailand för volontärarbete.
Att Sofia sedan råkade vinna tävlingen var ju väldigt passande:)
Den här nyheten slog oss i början av sommaren och sen dess har vi bara längtat till att få börja med vårt projekt. Men hur ska vi då lägga upp detta projekt?

Först och främst känner vi att vi inte kan slänga bort en så bra idé som Livets Lotteri. Att jämföra Sverige med hur det skulle kunna ha sett ut i Indien är bara för bra för att slänga bort. Så vi tänker absolut spinna vidare på den idén. Vi vill sen göra en slutprodukt i form av en bok. En riktigt bra slutprodukt. Med mycket fotografier.

Vi vet inte än var i Indien vi ska, eller vad för projekt vi kommer att få arbeta med men vi är båda väldigt exalterade. Vi kommer att åka tillsammans med Pernilla, som jobbar på Rädda Barnen, så vi är inte själva, vilket är bra:) Därför är det lite svårt att planera än så länge.

/Suzanna & Sofia

RSS 2.0