En pelefant?

Hello people!

Denna dag började vi på Rädda Barnens center vid Nehru Place som vi var på i måndags. Jag hade hoppats på att få träffa Tony igen men han var tyvärr inte där. Vi fick istället träffa en massa andra barn samt intervjua dem. Vi var där tillsammans med ett annat team från UK. Det var tre personer som jobbade för J. P. Morgan som var där tillsammans med en kvinna från Save the Children UK. Jättetrevliga människor.

Vi åkte senare tillsammans vidare till Bluebells School som är en lite finare skola här i Delhi, där några barn från centret vid Nehru Place numera går eftersom Rädda Barnen hjälper några av gatubarnen med lite finare utbildning. Där ägnade vi några timmar åt att titta på olika klassrum (jag och Sofia blev överväldigade av språkrummet) samt dricka te med en kvinna som var ansvarig för samarbetet mellan Rädda Barnen. När vi gick fick vi Diwali-presenter. Vi sa hejdå och åkte för att äta lunch.

Efter lunchen var det dags för att se lite sevärdheter. Vi började med Humayun’s Tomb. Det var fantastiskt vackert och vi var där väldigt länge.

Efter det körde vår chaufför oss till en affär där vi skulle vara i max 10 minuter. Efter ca 40 minuter kom vi ut väldigt mycket fattigare, men ack så nöjda.

Sen tog vi en sväng förbi Lotus Templet. Det är ett modernt tempel utan någon specifik religion, alla är välkomna.

Vi avslutade med Delhi Haat där vi tillbringade två timmar, vi drack te, intalade säljarna att elephant hette pelefant på svenska, satt i en soffa och kollade på allt fint som visades för oss och kom återigen ut lite fattigare. Där stötte vi för övrigt på de andra från UK. Delhi är litet...

Vi är nu hemkomna från en vegetarisk restaurang där vi åt väldigt speciell indisk mat.

Jag, Orla, Simon, Asif, Kate och Sofia.
Humayun's Tomb.
Lotus Templet på kvällen.
Det är tröttsamt att shoppa här;)

/Suzanna & Sofia


Kommentarer
Postat av: Lovisa

Vad mycket vackra platser ni måste få se & uppleva! Hälsa asien från mig :)

2010-11-04 @ 17:30:14
URL: http://www.lovisa-h.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0