En delh av Delhi

Hello!
Imorse gick vi upp tidigt, åt hotellets näringsrika frukost bestående av omelett och rostat bröd. Har man tur finns det även juice.
Efter den näringsrika frukosten blev vi upphämtade och åkte direkt ut till ett slumområde och fick chansen att se hur Rädda Barnens rullande sjukhus, bestående av en buss som kommer lastad med medicin, fungerade. Det var helt otroligt! Jag har aldrig upplevt något liknande. När vi, tre svenskar helt plötsligt dök upp var det som att tiden stannade. Ingen överdrift. Jag har aldrig kännt mig så utstirrad, speciellt när vi gick in i en slags inhägnad där en massa kvinnor hade något typ av möte, folk stod runt gallret och bara tittade. Vi fick sedan gå runt i området och se hur människorna bodde där, åter igen helt fantastiskt. Så mycket färger.
Efter det åkte vi till en samlingspunkt för Rädda Barnen i just det området och där fanns det även en läkarmottagning. Där drack vi sött te.
Sen åt vi lunch vid Nehru Place. Direkt efter lunchen besökte vi ett såkallat temporärt health-camp som delvis Rädda Barnen driver. Där köade folk i mängder för att få tips och vård. Främst kvinnor och barn. Barnen på det här stället var mycket intresserade, ville gärna vara med på bild och försökte kommunicera med oss. Hela situationen var överväldigande. Vi var imponerade över hur organiserat det var i det stora tältet eftersom det var så himla mycket människor och barn som sprang omkring. Det här området låg bredvid en avlastningsplats för lastbilar så det var väldigt smutsigt och ohygieniskt. Det finns bl. a. inget rent vatten vilket leder till att sjukdomar och infektioner sprids lättare. Nyblivna mammor får främst hjälp i det här tältet då de inte alltid vet hur de ska hantera sina nyfödda såsom hur man ska amma, det är inget självklart för dem de första dygnen.
En rolig sak var att vi såg babianer gå runt bland husen.
Senare på dagen fick vi träffa Thomas Chandy som är generalsekreterare för Rädda Barnen i Indien. Vi hade ett väldigt intressant samtal och vi ska träffa honom imorgon igen då det är Diwali-firande på kontoret. Det ser vi fram emot mycket och vi har shoppat lite indiska kläder nu på kvällen:)
Sonia, Ramha och jag:)
Sofia försöker förstå Shushma:)
Bilderna är för tillfället i fel ordning, nedifrån och upp är rätt;)

/Suzanna och Sofia

Kommentarer
Postat av: Marika

Wow! Finner inte ord. Bara wow!

2010-11-03 @ 09:34:10
Postat av: Jozzan

Fett coolt! :O

2010-11-03 @ 09:50:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0