Delhicious!

Hej hej!

Denna dag har varit otroligt lång liksom gårdagen. Det har varit mycket att ta in. Det första vi gjorde på morgonen var att åka till en skola för fattiga barn/föräldralösa barn som hette Asha Deep Foundation. Där fick vi en pratstund med rektorn Jothi, en jättemysig indiska, och vi fick se på en kort film om hur det såg ut i just det området och hur skolan fungerar för barnen. Vi fick dessutom chansen att prata med 7 ungdomar om deras framtidsdrömmar och hur det var på skolan. En av flickorna drömmer om att bli en stor dansare så efter intervjuerna fick vi en privat dansuppvisning. Efter dansuppvisningen var det dags att åka vidare och när vi gick över skolgården fick jag och Sofia skaka hand med jättemånga barn. Roligt.

Vi åkte vidare till ett center som Rädda Barnen samarbetade med och där fick vi sitta i en ring med en massa äldre kvinnor och män och utbyta kunskap. Det var en barnrättskommitté som bl.a. har startat två daghem (vi fick titta på båda) för de fattiga barnen i just det området, och det området kan vara bland det värsta jag har sett. Vi fick gå igenom slummen och det hängde elledningar ner bland ”husen”, avloppsvatten rann vid huskanterna och de bodde som sagt bredvid soptippar. 90% av de som bor i det området är invandrade muslimer och förekommer ofta barnäktenskap och flickor uppmuntras inte att gå i skolan. En familj har ca 6-7 barn. Kommitténs mål är att försöka få in barnen i samhället igen eftersom så många barn arbetar som ragpickers/sop-plockare. Barnen kan kort och gott gå till dem när de vill och behöver.

Till lunch åt vi nordindisk mat med Pradeep. Det var Delhicious!:D

Sen tog vi en tur förbi hotellet och vilade innan vi åkte iväg för at titta på Red Fort. Det är ett magnifikt fort och vi såg en ljud och ljus-show på kvällen. Den var ganska långtråkig. Men det gjorde inget för jag och Sofia shoppade galet mycket och vi har blivit bättre på att pruta…

Dansösen och Jothi.
Ett av daghemmen. Barnen går hit i skift.
Utanför Red Fort:

/Suzanna & Sofia


Kommentarer
Postat av: morfar

Imponerande. Bra skrivet, men varför fick inte jag följa med? Sköt om dig. Vi träffas på måndag./Morfar

2010-11-04 @ 14:41:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0